Buxières-Les-Mines

 

 

 

Dit lieflijk en typisch Frans dorp heeft tot mijn grote verbazing al heel wat nieuws gebracht! Graag wil ik u hier enkele van mijn bevindingen en ontdekkingen vertellen ... deze unieke ervaring  die de meerwaarde van deze gemeente weergeeft. De geografische gegevens zal je dan wel ergens anders op internet vinden .... Geregeld zal ik de linkenpagina wel aanvullen!

De oude Romaanse kerk uit de tweelfde eeuw met haar mooie sculpturen, die door de erosie wat verzacht zijn .... het pleintje ervoor met de Bar "Chez Patou" .... maken van jou een levende aanwezigheid in een zeer oude postkaart!

Le Petit Casino met de titel "Mon epicier est un homme sympa" ... toveren telkens weer een glimlach op je gezicht!

Wat mij natuurlijk enorm boeit,  zijn  de talrijke mineralen die in de omgeving aan de oppervlakte aanwezig zijn! Dit is echt wel te voelen! Wat een heerlijk energetische plaats!

Verder zijn er ook de talrijke bronnen. In onze tuin zijn er al twee! Water, de bloedsomloop van de aarde .... de pulsering van het leven vloeit hier door het landschap en door onze tuin!  Je zal maar bezig zijn met voordrachten en workshops rond "De Alchemie van Water" ... en dan kom je in zo'n omgeving terecht! 

Overal waar je rondkijkt, kom je in aanraking met de talrijke heggen van meidoorn, seringen, sleedoorn ...  Zij begrenzen de heuvelachtige weiden, waar schapen en witte koeien de rust uitstralen die de mens in het drukke gestresseerde leven ontbeert. Het landschap is gekroond door menige grootse solitaire bomen. 

Over zoveel wordt er tegenwoordig voordrachten en workshops gegeven, de helende kracht van de bomen, etherische olie, water en energie, heilzame kruiden, tot jezelf komen .... Hier heb je alles zomaar aanwezig .... geen woorden, maar wel een ware beleving!

Een stille meditatie, het eenheidsgevoel met de helende kracht van de natuur ... is hier een gegeven dat vanzelfsprekend is. De natuur hier is  een meditatiecentrum, een inspiratiebron, een rustpunt .... alles is zo vanzelfsprekend!

 

CURRENT MOON